niedziela, 10 kwietnia 2016

Botwina zasmażana


Botwina zasmażana to dość łatwe smaczne i nie drogie danie dla każdego.
Ile porcji: 3
Czas przygotowania: 15min.
Poziom trudności: Łatwy


  

Składniki:
  • 500 g botwina
  • 1 łyżka masła
  • 1 żółtko
  • 1 łyżka startego parmezanu
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
Sposób przyrządzenia:
  1. Z umytej i osuszonej botwiny odcinamy łodygi. Liście siekamy i parzymy we wrzątku. Gotujemy przez 2 minuty.
  2. Następnie liście odsączmy i smażymy na maśle. Lekko studzimy. Następnie dodajemy żółtko i parmezan.
  3. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
  4. Podajemy na ciepło z pieczywem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...