środa, 27 kwietnia 2016

Duszony kurczak z ziołami i czosnkiem

Ile porcji: 4
Czas przygotowania: 1 godz.
Poziom trudności:  Dość łatwy














Składniki:
  • 4 udka kurze
  • 1 kg pomidorów
  • cebula
  • 6 ząbków czosnku
  • sól pieprz
  • olej do smażenia
  • suszona bazylia, oregano i tymianek

wcześniejsze przygotowanie:
Udka natarte ziołami dobrze dobrze jest wstawić na parę godzin do lodówki.

Sposób przyrządzenia:
  1. Udka umyć i osuszyć.
  2. Utka natrzeć solą, pieprzem, zmiażdżonym czosnkiem, tymiankiem, bazylią i oregano. Podsmażyć na rozgrzanym oleju.
  3. Pomidory sparzyć we wrzątku, obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę. Na oleju zeszklić posiekaną cebulę, dodać udka kurze oraz pokrojone pomidory.
  4. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Dusić na małym ogniu przez 40 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...