poniedziałek, 18 kwietnia 2016

Groszek zielony z boczkiem

Szybki sposób na proste danie z zielonego groszku dla zabieganych. Idealnie smakuje ze smażonymi rybami i pieczonymi mięsami.

Ile porcji: 2
Czas przygotowania: 30min.
Poziom trudności: Łatwy



Składniki:

  • 450 g zielonego groszku
  • 1 cebula
  • 150 g boczku wędzonego
  • 1 sałata
  • 1 marchewka
  • 250 ml ciemnego sosu pieczeniowego
  • 1 łyżka oleju
  • sól
  • pieprz biały mielony.
Sposób przyrządzenia:
  1. Na rozgrzaną patelnię z olejem wrzucić pokrojony w kostkę boczek, cebulę i marchew. Smażyć przez 2-3 minuty.
  2. Dodać zielony groszek i pokrojoną w paski sałatę. Całość zalać sosem pieczeniowym. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  3. Dusić na małym ogniu przez 10 minut

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...