wtorek, 12 kwietnia 2016

Lasagne z bazyliową nutą

Proste szybkie danie z "warzyw na patelnię" z Hortexu.

Ile porcji: 4
Czas przygotowania: 50min.
Poziom trudności: Łatwy

 





Składniki:

  • 1 opakowanie Warzywa na patelnię z bazylią i tymiankiem
  • 300 g mięsa mielonego
  • 2 szklanki soku pomidorowego
  • przyprawa włoska
  • 4 ząbki czosnku
  • makaron do lasagnii
  • tarty parmezan
  • oliwa z oliwek
  • 1 papryczka chili
  • sól i pieprz do smaku
Sposób przyrządzenia:
  1. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oliwy. Przesmażyć na niej 2 ząbki czosnki i papryczkę chili. Po przesmażeniu wyjąć i włożyć na patelnię mielone mięso i smażyć je przez kilka minut. Dodać sok pomidorowy, przyprawę włoską; sól i pieprz do smaku oraz dwa pozostałe ząbki czosnku. Całość dusić na wolnym ogniu przez 25-30 minut.
  2. W tym czasie należy przygotować makaron i warzywa na patelnię - wg wskazówek na opakowaniu. Naczynie do zapiekania lasagni wysmaruj oliwą.
  3. W naczyniu ułóż warstwę makaronu następnie warzywa i polej sosem mięsno-pomidorowym oraz posyp tartym parmezanem. Ułóż następne 2-3 warstwy - w zależności od głębokości naczynia. Na wierzch ułóż ciasto i posyp parmezanem.
  4. Zapiekaj 20-25 minut w 180s.C

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...