niedziela, 24 kwietnia 2016

Marchewkowe racuchy

Zdrowe i proste do przygotowania danie z marchewki.

Ile porcji: 8
Czas przygotowania: 35min.
Poziom trudności: Dość łatwy



 


 
 Składniki:
  • 100 g młodych marchewek
  • szczypta proszku do pieczenia
  • 50 g mąki
  • smalec
  • sól, cukier do smaku
  • dżem z czarnej porzeczki
  • 1 jajko

Sposób przyrządzenia:
  1. Marchewki oczyścić i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Dodać mąkę, jajko, proszek do pieczenia i dodajemy sól do smaku. Wszystko dokładnie wymieszać.
  2. Na patelni roztopić smalec, nabieramy niewielką ilość masy i smażymy na smalcu z obu stron.
Sposób podawania:
Podajemy posmarowane dżemem z czarnych porzeczek lub posypane cukrem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...