piątek, 15 kwietnia 2016

Racuchy z grzybami

Racuchy z podgrzybkami na zakończenie grzybobrania. Tanie i proste w przygotowaniu danie.

Ile porcji: 6
Czas przygotowania: 60min.
Poziom trudności: Dość łatwy









Składniki:

  • 250 g podgrzybków
  • 15 g drożdży
  • 2 szklanki mleka
  • szczypta cukru
  • 200 g mąki
  • jajko
  • łyżeczka majeranku
  • ząbek czosnku
  • olej
  • sól
Sposób przyrządzenia:
  1. Drożdże wymieszać w małej ilości mleka, dodać cukier i łyżkę mąki, odstawić do wyrośnięcia.
  2. Następnie dodać jajko, szczyptę soli, mleko, mąkę, pokrojone drobno grzyby, majeranek i zmiażdżony ząbek czosnku. Dokładnie wymieszać.
  3.  Smażyć na rozgrzanej patelni na oleju z obu stron na złoty kolor.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...