piątek, 15 kwietnia 2016

Spaghetti z pomidorami i szparagami

Ile porcji: 4
Czas przygotowania: 25min.
Poziom trudności: Łatwy

 





Składniki:

  • 1 puszka szparagów
  • 75 dag pomidorów
  • 50dag spaghetti
  • 4 ząbki czosnku
  • 1/2 cytryny
  • 4 łyżki masła
  • natka pietruszki
  • cukier, sól i pieprz
  • 4 łyżki parmezanu







Sposób przyrządzenia:
  1. Szparagi pokroić na kawałki.
  2. Pomidory sparzyć, obrać za skórki, pokroić w kostkę. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.  Makaron pozostawiamy jeszcze chwilę na durszlaku, żeby odparował.
  3. Na mocno rozgrzanym maśle podsmażyć zmiażdżone ząbki czosnku i pomidory. pod koniec smażenia dodać szparagi i posiekaną natkę pietruszki. Doprawić solą, cukrem, pieprzem i sokiem z 1/2 cytryny.
  4. Do sosu dodać makaron i wymieszać. Podawać z tartym parmezanem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...