środa, 11 maja 2016

Kotlety śledziowe z grzybami

Kotlety śledziowe można podawać z kapustą i grzybami w śmietanie.

Ile porcji: 4
Czas przygotowania: 30min.
Poziom trudności: Dość łatwy





Składniki:
  • 70 dag solonych śledzi
  • bułka
  • jajko
  • 5 łyżek mleka
  • 2 łyżki tartej bułki
  • 3 łyżki oleju
  • cebula
  • 1 dag suszonych borowików
  • 1 kg kapusty włoskiej
  • 2 dag masła
  • 100 ml bulionu
  • sól, pieprz
  • 15 dag śmietany kremówki
  • 2-3 łyżki zasmażki błyskawicznej
Sposób przyrządzenia:
 
Kotlety:
bułkę zalać mlekiem i odstawić do napęcznienia.Śledzie odfiletować zalać zimną wodą, następnie drobno posiekać. Masę przyprawić pieprzem i wymieszać z odciśniętą bułką i jajkiem. Uformować kotleciki, otoczyć w tartej bułce, usmażyć na oleju.

Grzyby z kapustą:
Prawdziwki zalać szklanką ciepłej wody. Kapustę poszatkować. Cebulę zeszklić na maśle, następnie dodać kapustę zalać bulionem, dodać grzyby razem z wodą. Przyprawić i dusić 15 minut.
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...