poniedziałek, 16 maja 2016

Sajgonki z karpiem podane z sałatką z grapefruitowym dressingiem

Przepis Pani Magdaleny Mierzwińskiej uczestniczki Master Chef Polska

Ile porcji: 1
Czas przygotowania: 60 min.
Poziom trudności: Dość łatwy




Składniki:
  • filet z karpia
  • 1 czerwony grejpfrut
  • papier ryżowy
  • 1 żółta papryka
  • 1 pomidor
  • 1 ogórek
  • czarny sezam
  • listki kolendry
  • chili
  • oliwa
  • kiełki rzodkiewki
Sposób przyrządzenia:

FILET:

  1. Zamarynować filet z karpia w soku i skórce z grejpfruta.
  2. W zmiękczony we wrzątku papier ryżowy zawinąć paski fileta z karpia (bez skóry i ości), paski żółtej papryki, paski pomidora i ogórka (oba obrane ze skórki) posypać czarnym sezamem i drobno pokrojoną chili. Zawinąć ciasno. Smażyć na bardzo mocno rozgrzanym ogniu na złoto.

SAŁATKA:

  1. Pokroić w drobna kostkę pomidora bez skórki, paprykę, ogórka bez skórki. Dodać drobno posiekane chili, czarny sezam i listki kolendry. Na dressing wycisnąć sok z czerwonego grapefruita i dolewać oliwy do odpowiedniej konsystencji i smaku.
  2. Zamarynować warzywa w dressingu. Przed podaniem domieszać kiełki rzodkiewki , udekorować kolendrą i czarnym sezamem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...