niedziela, 26 czerwca 2016

Kotlety wieprzowe nadziewane bryndzą

Ile porcji: 4
Czas przygotowania: 40 min.
Poziom trudności: Dość łatwy








 




Składniki:
  • 4 kotlety wieprzowe (po 20 dag)
  • 10 dag bryndzy
  • 3 łyżki zielonych oliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 cytryna
  • 3 łyżki oleju
  • sól i pieprz
Sposób przyrządzenia:
  1. Bryndzę rozkruszyć widelcem. Oliwki pokroić w kostkę, czosnek obrać, zmiażdżyć i wszystko wymieszać z serem. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
  2. Kotlety umyć, osuszyć, każdy nadkroić ostrym nożem, tak by powstały dwa plastry, ale nie przekrawać do końca. Powstałą kieszeń wypełnić serowym farszem, po czym zaszyć bawełnianą nitką.
  3. Na patelni rozgrzać olej, smażyć kotlety po 4 minuty z każdej strony. Pod koniec smażenia oprószyć solą i pieprzem. Cytrynę wyszorować, osuszyć, i pokroić wzdłuż na cząstki.
  4. Kotlety przełożyć na półmisek i udekorować cząstkami cytryny. Podawać z sałatką np. z ogórków.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...