czwartek, 23 czerwca 2016

Łosoś ze szpinakiem i ostrą papryką

Ile porcji: 4
Czas przygotowania: 1godz
Poziom trudności: Łatwy


 




Składniki:
  • 50 dag filetów z łososia
  • 80 dag szpinaku
  • 2 cytryny
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 papryki czuszki
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżka oliwy
  • sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
  1. Szpinak umyć,sparzyć wrzątkiem, osuszyć i pokroić w cieniutkie paski.
  2. Łososia oprószyć solą i pieprzem, usmażyć na mocno rozgrzanym oleju.
  3. Na rozgrzanej oliwie podsmażyć zmiażdżone ząbki czosnku, dodać szpinak, doprawić solą i pieprzem, dodać posiekaną czuszkę.
  4. Na talerze nałożyć szpinak. Na nim ułożyć po kawałku łososia. Podawać z ćwiartkami cytryny.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...