czwartek, 15 września 2016

Opiekane kapelusze suszonych borowików

Prosta potrawa, którą można włączyć w wigilijne menu.

Ile porcji: 4
Czas przygotowania: 40min.
Poziom trudności: Łatwy






Składniki:
  • 12 dag suszonych kapeluszy borowików
  • 2 jajka
  • 4 łyżki tartej bułki
  • 4 łyżki mąki
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia lub Planta
  • cytryna
Sposób przyrządzenia:
  1. Grzyby namoczyć i pogotować w tej samej wodzie. Opłukać pod bieżącą zimną wodą, osuszyć.
  2. Panierowanie: najpierw w mące z dodatkiem pieprzu następnie w roztrzepanym jajku i w tartej bułce.
  3. Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju lub plancie na złoty kolor. Podawać z cytryną.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...