piątek, 30 grudnia 2016

Biszkopt chiński

Czas przygotowania: 60 min.
Poziom trudności: dość łatwy









Składniki:
  • 20 dag masła
  • 4 żółtka
  • 12 dag cukru pudru
  • 4 białka (piana)
  • 13 dag mąki pszennej
  • 1 dag masła do smarowania formy
  • 12 dag mąki ziemniaczanej
  • 1/2 proszku spulchniającego
  • 2 kopiaste łyżki mielonej kawy palonej

Sposób przyrządzenia:
Masło ucierać, dodając po 1 żółtku i po trochu cukru, wymieszać z kawą i proszkiem spulchniającym. Ubić białka na pianę, wymieszać z masą żółtkową i mąką. Biszkopt wyłożyć do długiej, wąskiej, dobrze wysmarowanej masłem formy keksowej i upiec w piekarniku niezbyt gorącym (ok. 40 min.).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...