poniedziałek, 19 grudnia 2016

Napar ziołowy przy raku żołądka (o. Klimuszko)

Ile porcji: 21
Czas przygotowania: 40 min
Poziom trudności: łatwy








Składniki:
  • Borówka czernica, liść 50 g
  • Brzoza, liść 50 g
  • Dziurawiec, ziele 50 g
  • Fiolek trójbarwny, ziele 50 g
  • Jemioła, ziele 50 g
  • Oman, korzeń 50 g
  • Perz, kłącze 50 g
  • Pokrzywa, liść 50 g
  • Prawoślaz, korzeń 50 g
  • Sosna pączki lub Tarczownica, plecha 50 g
  • Wierzba, kora 50 g

Sposób przyrządzenia:
Kuracja trwa 21 dni. Całą mieszankę należy podzielić na 21 porcji. Pijemy 3 razy dziennie.

Sposób przygotowania:

RANO.
Do porcji ziół wlewamy 3 do 4 szklanki zimnej wody, zagotowujemy i pozostawiamy do naciągnięcia przez 15 minut. Po ostudzeniu 2/3 płynu wypijamy na czczo.

W POŁUDNIE:
1/3 naparu, która pozostała z rana, pijemy przed obiadem.

WIECZOREM
Fusy, które pozostały po porannym parzeniu zalewamy 1 lub 2 szklankami wody i gotujemy przez 10-20 minut. Wypijamy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...