czwartek, 19 stycznia 2017

Biszkopciki wyciskane

Czas przygotowania: 60 min.
Poziom trudności: łatwy








Składniki:
  • 20 dag mąki
  • 6 łyżek cukru
  • 10 jaj
  • cukier puder

Sposób przyrządzenia:
Żółtka utrzeć z cukrem do białości. Białka ubić na pianę, wymieszać z żółtkami i dosypywać po trochu mąkę. Blachę wyłożyć papierem pergaminowym wysypanym cukrem pudrem. Przygotowaną masę nakładać do tutki i wyciskać na blachę biszkopciki długości ok. 10 cm. Piec w gorącym piekarniku 20-30 minut. Można także wyciskać w odstępach 3-4 cm biszkopciki w kształcie niewielkich kulek. Po upieczeniu połączyć po 2 sztuki smarując marmoladą owocową, polać po wierzchu polewą czekoladową i ozdobić posiekanymi migdałami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...