poniedziałek, 23 stycznia 2017

Krem czekoladowy

Prosty i tani krem czekoladowy, który można przygotować w dość szybki sposób.

Ile porcji: 6
Czas przygotowania: 30 min.
Poziom trudności: Dość łatwy





Składniki:
  • 400 ml mleka
  • 4 żółtka
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 łyżka żelatyny
  • 1 tabliczka mlecznej czekolady 

Sposób przyrządzenia:
  1. Żółtka utrzeć z cukrem, wlać mleko i ucierać na gęsty krem w kąpieli wodnej. Dokładnie wymieszać z 3/4 roztopionej czekolady.
  2. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie i rozpuścić w gorącym kremie. Masę przełożyć do salaterki lub foremki do stężenia. Gotowy krem wyłożyć na talerz i ozdobić bitą śmietaną lub pozostałą roztopionej czekolady

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...