środa, 25 stycznia 2017

Krem wiśniowy

Ile porcji: 4
Czas przygotowania: 20 min.
Poziom trudności: Dość łatwy








Składniki:
  • 50 dag wiśni
  • 10 dag cukru pudru
  • łyżeczka żelatyny
  • 2 białka
  • 4 szklanki śmietany kremówki
  • listki mięty do dekoracji 

Sposób przyrządzenia:
  1. Wiśnie umyć, wydrylować i zmiksować.
  2. Żelatynę namoczyć w małej ilości wody.  Do wiśni dodać białka ubite z cukrem pudrem i pianę - delikatnie wymieszać. Dodać rozpuszczoną żelatynę i śmietanę.
  3. Krem przełożyć do pucharków i wstawić do lodówki na  4 godziny. Udekorować listkami mięty 
Inne pomysły:
  • Krem można przyrządzić w taki sam sposób z innymi owocami takimi jak maliny, porzeczki, truskawki, borówki

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...