czwartek, 26 stycznia 2017

Lody twarożkowe

Ile porcji: 4
Czas przygotowania: 40 min.
Poziom trudności: łatwy








Składniki:
  • 250 g chudego twarożku 
  • 150 g zagęszczonego lub 8 łyżek zwykłego mleka
  • 75 g cukru pudru
  • 2-3 migdały
  • 0,25 l śmietany kremówki
  • 250 g świeżych lub mrożonych owoców
  • 1 jajko
Sposób przyrządzenia:
Do twarożku dodajemy mleko i dokładnie przecierami przez sito lub przepuść przez maszynkę do mięsa. Migdały zetrzeć na drobnej tarce, następnie dodaj do masy twarogowej i wymieszaj. Ubij śmietanę tak, aby powstał gęsty, jednolity krem. Wymieszaj z twarogiem, dodaj cukier i jeszcze raz wymieszaj. Widelcem lub mikserem ubij jajko na puch i włóż do masy twarogowej. Gotową masę wstaw na kilka godzin do zamrażarki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...