niedziela, 29 stycznia 2017

Mus czekoladowy z syropem z granatów

Przepis Błażeja Koperskiego (program MasterChef)

Ile porcji: 1
Czas przygotowania: 60 min.
Poziom trudności: Dość łatwy






Składniki:
  • 1 szklanka deserowych draży czekoladowych
  • szklanka śmietany 30%
  • 2 łyżki cukru
  • 1 granat

Sposób przyrządzenia:
  1. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Schłodzoną śmietanę ubijamy mikserem do sztywności (uważamy, żeby nie przebić bo się zważy).  Następnie  powoli wlewamy do niej przestudzoną czekoladę i mieszamy aż masa będzie miała jednolity kolor. Wkładamy do lodówki na 20 min.
  2. W międzyczasie pestki z granatu wkładamy do rondla, dodajemy  cukier i podgrzewamy.
  3. Formujemy łezki z musu, polewamy ostudzonym syropem i ozdabiamy ziarenkami granatu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...