piątek, 6 stycznia 2017

Sernik na zimno

Sernik na zimno to prosta alternatywa na ciasto tortowe i deser z galaretką.

Czas przygotowania: 30 min.
Poziom trudności: Dość łatwy









Składniki:
  • 15 dag kakaowych herbatników
  •  1 kg twarogu
  • 2 jajka
  • 15 dag cukru
  • 4 łyżki żelatyny
  • 500 ml śmietany kremówki
  • 2 galaretki truskawkowe
  • owoc granatu
  • 4 całe truskawki

Sposób przyrządzenia:
  1. Galaretki rozpuścić w 3/4 gorącej wody, ostudzić. Żółtka utrzeć na parze z cukrem, wymieszać ze zmiksowanym twarogiem i rozpuszczoną żelatyną. Połączyć z ubita kremówką, wymieszać z ziarenkami z jednego granatu.
  2. Tortownicę wyłożyć herbatnikami, położyć masę i pozostawić do stężenia. Zalać galaretką. Przed podaniem ozdobić połówkami truskawek.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...