środa, 1 lutego 2017

Deser z mango

Ile porcji: 4
Czas przygotowania: 4 godz.
Poziom trudności: łatwy








Składniki:
  • 3 owoce mango
  • 2 białka
  • 125 ml śmietany 36%
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • listki mięty do dekoracji
  • łyżka cukru 

Sposób przyrządzenia:
  1. Mango obrać ze skórki i oddzielić miąższ odm skórki. 
  2. 5 połówek mango  pokroić w kostkę, szóstą w paski (do dekoracji). 1/3 pokrojonego w kostkę miąższ zmiksować na jednolita masę. Do reszty pokrojonych owoców dodać sok z cytryny oraz cukier.
  3. Dodać ubitą śmietanę z mieszaną z ubitymi białkami i zmiksowanymi owocami. 
  4. Owoce ze śmietaną ułożyć w salaterkach w wstawić do lodówki do schłodzenia na 3 i pół godziny. Udekorować pozostałymi cząstkami i paskami mangi oraz  listkami mięty.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...