sobota, 18 lutego 2017

Kanapki ze szparagami i parmezanem

Ile porcji: 6
Czas przygotowania: 15 min.
Poziom trudności: łatwy









Składniki:
  • 1 pęczek szparagów przeciętych na pół
  • 80 ml wody
  • 6 długich bułek
  • 50 g masła
  • 80 g majonezu
  • 25 g startego parmezanu
  • 6 liści sałaty
  • świeżo mielony czarny pieprz - do smaku 

Sposób wykonania:
  1. Szparagi umieść w garnku z wodą i ugotuj do miękkości. Miękkie szparagi wyjmij z wody i osusz na papierowym ręczniku.
  2. Przetnij bułki na pół. Każdą dolną połówkę posmaruj masłem i majonezem. 
  3. Ułóż na posmarowanych połówkach bułki szparagi i posyp parmezanem. 
  4. Następnie ułóż sałatę, dopraw pieprzem i przyłóż wszystko drugą połówką
    bułki. 
Wiosenna kanapka ze szparagami jest gotowa. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...