wtorek, 7 lutego 2017

Nalewna z podbiału

Nalewka z podbiału pomaga przy kłopotach trawiennych

Czas przygotowania: 132 dni
Poziom trudności: łatwy










Składniki:
  • 40 szt. kwiatów podbiału
  • 0,5 l spirytusu
  • 0,25 l wody
  • 0,25 kg cukru

Sposób przygotowania:
  1. Umyte kwiaty włożyć do słoika, zalać spirytusem i odstawić na 14 dni. 
  2. Przecedzić. Cukier wymieszać z ciepłą wodą i powstały w ten sposób syrop po przestudzeniu dodać do nalewki. Odstawić na kolejne 2 tygodnie.
  3. Rozlać do butelek i zostawić na 3 miesiące.

Dawkowanie:
6 razy dziennie po pół łyżeczki. Zużyć w ciągu roku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...