czwartek, 2 lutego 2017

Owoce smażone w cieście

Ile porcji: 4
Czas przygotowania: 20 min.
Poziom trudności: Dość łatwy








Składniki:
  • 0,5 kg owoców (gruszki, banany, jabłka, ananas)
  • po łyżce mąki pszennej i kukurydzianej
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • olej do głębokiego smażenia
  • jajko 

Sposób przyrządzenia:
  1. Obie mąki dokładnie wymieszać na gładkie ciasto z proszkiem do pieczenia oraz jajkiem roztrzepanym z niecałą szklanką wody.
  2. Owoce obrać i pokroić na kawałki. Zamoczyć w cieście i piec w głębokim oleju w temperaturze 190 stopni. Smażyć 3 minuty i odsączyć na papierowym ręczniku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...