poniedziałek, 10 kwietnia 2017

Łagodzący napar ziołowy przy nowotworach jelit

Ile porcji: 21
Czas przygotowania: 40 min
Poziom trudności: łatwy










Składniki:
  • Cząber, ziele 50 g
  • Gwiazdnica, ziele 50 g
  • Lebiodka, ziele 50 g
  • Melisa, liść 50 g
  • Nagietek pomarańczowy, ziele 50 g
  • Orzech włoski, liście 50 g
  • Pokrzywa, liść 50 g
  • Rumianek, koszyczki 50 g
  • Skrzyp polny, ziele 50 g 
Sposób przyrządzenia:
Kuracja trwa 21 dni. Całą mieszankę należy podzielić na 21 porcji. Pijemy 3 razy dziennie.

Sposób przygotowania:

RANO.
Do porcji ziół wlewamy 3 do 4 szklanki zimnej wody, zagotowujemy i pozostawiamy do naciągnięcia przez 15 minut. Po ostudzeniu 2/3 płynu wypijamy na czczo.

W POŁUDNIE:
1/3 naparu, która pozostała z rana, pijemy przed obiadem.

WIECZOREM
Fusy, które pozostały po porannym parzeniu zalewamy 1 lub 2 szklankami wody i gotujemy przez 10-20 minut. Wypijamy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...