wtorek, 18 kwietnia 2017

Nalewka ananasowa

Czas przygotowania: 30 min
Poziom trudności: łatwy











Składniki:
  • 20 dag cukru
  • 1 dojrzały słodki ananas
  • 2 cytryny
  • 5 dag korzenia imbiru
  • 0,5 l wódki
  • 0,5 l spirytusu
  • 4 liście mięty 
Sposób przygotowania:
  1. Ananas i cytryny obrać, pokroić w kostkę. Korzeń imbiru przekroić wzdłuż, pokroić w cienkie plasterki.
  2. Owoce, imbir i liście mięty włożyć do słoja, zasypać cukrem, wymieszać. Zalać wódką i spirytusem.
  3. Odstawić na 4 tygodnie Co kilka dni wstrząsać słojem.
    Przefiltrować i przelać do butelek. Odstawić na 2 miesiące.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...