poniedziałek, 30 października 2017

Hamburgery Halloweenowego Jacka

Śmieszne hamburgery z wyciętą w serze twarzą Jack'a z Halloweenowej dyni.

Ile porcji: 10
Czas przygotowania: 20 min.
Poziom trudności: Łatwy



Składniki:
  • 1 op. zupy cebulowej w proszku
  • 1/4 szk. ketchupu
  • 2 łyżki brązowego cukru
  • 2 łyżeczki chrzanu
  • 2 łyżeczki chilli w proszku
  • 1 kg mielonej wołowiny
  • 10 plasterków żółtego tłustego sera
  • 10 bułek na hamburgery

Sposób przyrządzenia:
  1. W misce wymieszać zupę w proszku z keczupem, brązowy cukier, chrzan i chilli.
  2. Do sosu pokruszyć mieloną wołowinę i dokładnie wymieszać.
  3. W plasterkach sera wyciąć twarz Jack'a Devil'a
  4. Mięso podzielić na 10 części i uformować hamburgery. Grillować lub smażyć według uznania. Hamburgery ułożyć na bułce, przykryć kawałkiem sera z wyciętą twarzą Jack'a. Ułożyć na dużej tacy, obok hamburgerów ułożyć górne części bułek do przykrycia.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...